Delftselaan 12, Den Haag

Dagen Kids/Pupillen Aspiranten Junioren/Senioren
Vrijdag 17:30 - 18:30 18:30 -19:30 19:30: - 20:30
Zondag 17:30 - 18:30 18:30 -19:30 19:30: - 20:30

 

Met de Ooievaarspas krijgt u korting op allerlei leuke activiteiten, zoals cursussen, sport en culturele uitjes.
Wat zijn de mogelijkheden?
Met de Ooievaarspas krijgt u korting op:
 
sport
cursussen
bibliotheken
kunst en cultuur
theater en uitgaan
recreatie
activiteiten voor jongeren
activiteiten voor ouderen
 
U krijgt korting op het abonnement, de cursuskosten of de entreekaarten.
Soms is de activiteit met de Ooievaarspas zelfs gratis. Een overzicht van alle kortingen vindt u op de website van de Ooievaarspas.
 
Nieuwsbrief
Bekijk de digitale nieuwsbrief over de Ooievaarspas.
 
Voor wie is het?
De Ooievaarspas is er voor inwoners van Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg met een laag inkomen. MBO'ers hebben recht op een pas als zij in Rijswijk, Leidschendam-Voorburg of Den Haag wonen. Ook MBO'ers die ergens anders wonen maar in Den Haag een MBO opleiding volgen kunnen een Ooievaarspas aanvragen. Hbo- en wo-studenten kunnen een Haagse studentenpas aanvragen.
 
Wat heb ik nodig?
Een volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier.
Kijk hiervoor bij Hoe vraag ik het aan/ wat moet ik doen?
Kopie van een geldig identiteitsbewijs: paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument (geen rijbewijs)
Kopie van uw laatste inkomstenbewijs met leesbare tenaamstelling (uitkeringsspecificatie, loonstrook of ontvangstbewijs / afschrift van alimentatie of andere inkomsten)
Kopie van het inschrijfbewijs van een Haagse onderwijsinstelling (voor studenten die niet in de gemeente Den Haag wonen)
 
Wat kost het?
De pas voor 2012 kost voor mensen tussen 18 en 65 jaar € 12,50. Peildatum hiervoor is 1 januari. Betalen kan via iDEAL of bij het Postkantoor. Meer informatie over de betaalprocedure kunt u vinden op www.ooievaarspas.nl/bijdrage.
Hoe lang duurt het?
Binnen 8 weken na uw aanvraag krijgt u een brief of de Ooievaarspas is toegekend of afgewezen. Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan ontvangt u, wanneer u nog niet in het bezit van een Ooievaarspas bent, een pasfotoformulier met antwoordenvelop.
Hoe vraag ik het aan / wat moet ik doen?
Woont u in Den Haag of volgt u een MBO-opleiding in Den Haag? Dan kunt u de Ooievaarspas aanvragen via het aanvraagformulier voor inwoners van Den Haag of bij het Advies- en Informatiepunt in een van de stadsdeelkantoren. Door het formulier in te vullen kunt u controleren of uw inkomen niet te hoog is om in aanmerking te komen voor de pas